Michelin Energy Saver - to bardzo dobre oponki do normalnej jazdy
Do normalnej jazdy to ja do tej pory miałem Dunlopy SP Sport 9000, więc różnica może być znaczna :diabelski_usmiech
Zobaczę jak będzie z kasą. Albo kupię bardzo dobre opony i 16, albo będę męczył te micheliny. Alu 15 to nie mam zamiaru kupować.
wczoraj cciałem wymienić baterię w kluczyku i po wymianie przestał mi działać centralny zamek, drugi kluczyk mam ale był bez bateri i też prawdopodobnie się rozkodował.
Proszę o pomoc w zakodowaniu na nowo kluczyka o ile taka możliwość istnieje, czy to trzeba w serwisie zrobić.
P.S. Czy jest możliwe że po źle włożonej baterii coś się popsuło w kluczyku ??
może tak:
Gdy po naciśnięciu przycisku pilota zdalnego sterowania samochód nie zostaje
odryglowany, wówczas możliwa jest sytuacja, że kod kluczyka i sterownika w
samochodzie nie pasują do siebie. Może do tego dojść, gdy przyciski pilota były
wielokrotnie naciskane poza zasięgiem działania układu lub została wymieniona
bateria pilota zdalnego sterowania.
W takim przypadku trzeba przeprowadzić synchronizację (inicjalizację):
• Nacisnąć dowolny przycisk pilota.
• W ciągu minuty od naciśnięcia przycisku odryglować drzwi samochodu
kluczykiem.
po wymianie baterii kluczyk nie działa, nie wiem jak go zakodować, problem polega na tym że do wszystkich sposobów kodowania jakie znalazłem na forum potrzebny jest pilot a ja NIE MAM PILOTA w swojej octavi, centralny zamek bez PILOTA, jak mam zakodować?????????
Może kolega się pomylił i chciał napisać, że nie ma alarmu a nie pilota. Jeżeli nie ma pilota to bateria w kluczyku jest do immobilizera albo po prostu po to, żeby ją czasem wymienić na nową. :szeroki_usmiech
A bateria nie jest czasami tylko to latareczki iiw kluczyku ?? . Jeżeli nie ma pilota w kluczyku to do niczego bateria nie jest potrzebna (no za wyjątkiem zasilenia dej diódki co by było widno przy celowaniu w dziurkę ) Przynajmniej ja tak mam w o1 slx 99r
Komentarz